
Cara Pembelian In-App Berfungsi
Anda perlu memasukkan kata laluan untuk membuat pembelian in-app. Anda boleh menetapkan keutamaan anda supaya kata laluan diperlukan bagi setiap pembelian in-app atau setiap 15 minit. Menetapkan keutamaan anda untuk memerlukan kata laluan setiap 15 minit membenarkan anda untuk membuat pembelian in-app tambahan selama 15 minit tanpa perlu memasukkan semula kata laluan anda. Untuk menukar kekerapan kami menggesa anda untuk kata laluan dalam tvOS, buka Seting, pilih Pengguna dan Akaun, dan pilih akaun anda untuk menukar seting kata laluan bagi pembelian tambahan.
Langganan yang diperbaharui secara automatik dan pembelian bukan guna habis boleh diakses pada peranti Apple lain yang anda miliki atau kawal. Walau bagaimanapun, pembelian guna habis tidak boleh dipindahkan kepada peranti lain. Contohnya, jika anda memuat turun permainan pada satu peranti, membayar yuran sekali untuk membeli lebih banyak peringkat, kemudian memuat turun permainan tersebut pada peranti anda yang lain, anda akan dapat mengakses peringkat tambahan di situ juga. Anda mungkin perlu memulihkan pembelian anda pada peranti kedua itu untuk mengakses peringkat tersebut.
Urus Langganan Anda
Sesetengah app menawarkan akses berdasarkan langganan kepada kandungannya. Tidak seperti pembelian item tunggal, langganan akan diperbaharui semula secara automatik sehinggalah anda memilih untuk menamatkannya. Jika anda ingin membatalkan langganan, anda boleh menukar seting pembaharuan semula dengan mudah daripada peranti anda.
Pada Apple TV, anda boleh mengedit langganan hanya untuk app tvOS yang dipasang pada Apple TV anda. Buka Seting dari Skrin Utama, pilih Akaun, kemudian di bawah Langganan, pilih Urus Langganan. Pilih langganan yang hendak diuruskan, kemudian pilih Batalkan Langganan. Jika anda tidak nampak Batalkan Langganan, maka langganan sudah dibatalkan dan tidak akan diperbaharui semula.
Perihal Langganan dan Privasi
Apabila anda membeli langganan pembaharuan semula automatik daripada pembangun pihak ketiga, kami akan mencipta ID Pelanggan yang dijana secara rawak yang unik kepada anda dan pembangun tersebut. Pembangun menggunakan ID Pelanggan ini di samping maklumat jualan untuk mengukur prestasi produk mereka. Jika anda membatalkan semua langganan anda dengan pembangun tertentu dan tidak melanggan semula dalam masa 180 hari, ID Pelanggan anda akan diset semula.
Kawalan dan Pengehadan Ibu Bapa
Pada Apple TV, buka sahaja Seting, ketik Umum, kemudian ketik Pengehadan untuk mengurus seting pembelian, termasuk pilihan untuk mematikan keupayaan untuk membuat pembelian in-app.